Notícies

Des de Nova Eucària vam presentar denúncia contra l’agent que va acabar amb la vida de la gossa Sota i els seus còmplices; el resultat va ser que el jutge va acordar la personació de totes les entitats que es van presentar i sense fiança. Això va facilitar que hàgim pogut participar de la instrucció, que peticionéssim diligències i que participéssim en la seva pràctica. L’advocat de NEC, Alejandro Caballero, ha presentat diversos escrits i recursos al llarg del procés, entre ells, com hem comentat, l’impuls de la fase d’instrucció.

Durant les diligències, la defensa dels guàrdies urbans de Barcelona va demanar que s’acumulessin les defenses en una de sola, tal com la llei ho preveu. Davant del termini per al·legar contra tal petició, des de Nova Eucària vam presentar recurs, i el jutge instructor va acordar que no donava lloc a la petició de la defensa dels guàrdies urbans, tot mantenint la pluralitat d’acusacions populars per entendre que no convergien.

Però la defensa dels guàrdies urbans de Barcelona va recórrer en apel·lació, així que nosaltres i les altres acusacions populars vam al·legar en contra d’aquest recurs.

Actualment l’Audiència Provincial diu que la resolució judicial de l’instructor no està motivada, que ha de dir perquè no convergeixen les acusacions en una de sola i que l’ha de motivar, moment en què el jutge instructor resol dient que convergeixen i que han d’unificar-se, sol·licitant una fiança de 3.000 €.

Al nostre entendre, en paraules del nostre advocat, es dedueix clarament que no els interessa que hi hagi múltiples acusacions, i de cop les aparten totes després de tot el treball realitzat i, en el nostre cas, d’haver propiciat el procés per haver presentat la denúncia.

Pel que fa als 3.000 euros de fiança, la petició no té base jurídica ni lògica, perquè les entitats ja estàvem personades, pel que no s’entén que si abans no va demanar fiances, les demani ara ex novo.

Portem gairebé 2 anys de procediment per practicar 4 diligències, hi ha una deixadesa voluntària de l’administració de justícia per no resoldre aquest tema i deixar-lo refredar. Un cop més, l’estructura especista judicial i de les administracions catalanes colpeja fort per impedir que fem justícia per Sota i que el seu assassí surti impune de delicte comès.

Des NEC hem recorregut de nou davant d’aital despropòsit per seguir lluitant per Sota.