Sobre nosaltres

Qui som

Som l’organització abolicionista que defensa els drets animals i ambientals de Catalunya. Registrada al Departament de Justícia com a entitat sense ànim de lucre el gener de 2017, Nova Eucària es constitueix genuïnament com a ONGDP, recollint els 20 anys d’experiència activista i bagatge d’ofici del nostre equip humà en el sector social, polític i mediambiental, sempre amb la defensa dels drets animals com a eix interdisciplinari.

triple ÀNIMA

PELS ANIMALS
PER LA NATURA
PER NOSALTRES

triple ACCIÓ

SOCIOPOLÍTICA
PROFESSIONAL
ACADÈMICA

triple OBJECTIU

ERADICACIÓ DE L’ESPECISME
ECOLOGISME COMUNAL
JUSTÍCIA SOCIAL

Professionals

Acomplim els drets animals i mediambientals des de l’administració pública, l’empresa privada i el tercer sector.

Creem ocupació laboral, disposant d’una borsa de treball condicionada a la realització de cursos específics de formació professional.

Som un equip de persones multidisciplinàries, íntegres i compromeses, expertes en les ciències del dret animal i mediambiental, biologia, educació primària i social, etologia, antrozoologia, història i veterinària.

El nostre grup assessor realitza el primer contacte amb les persones responsables de l’ens públic o privat, que les informa sobre com integrar eficaçment les solucions dissenyades, fet que permet prendre la millor de les decisions estratègiques.

Assessoria

El grup de consultoria estratègica que soluciona problemes i crisis immediates relacionades amb la protecció animal i mediambiental.

Aquests són alguns dels serveis d’assessoria especialment dissenyats per a tots els agents polítics i tècnics dels equips de govern de les diferents administracions, del món de l’empresa i corporatiu:

  • Assessoria general. 
  • Assessoria política de suport a l’equip tècnic o al càrrec electe. 
  • Implantació de programes. 
  • Oferim assistència tècnica.

Lobbistes

El grup de lobby social que defensa els interessos dels animals i la natura en els òrgans de govern locals, nacionals i internacionals.

Les Aliances Municipals de Protecció Animal són les bases àmplies dels acords polítics que els partits de govern i a l’oposició dels Ajuntaments de Tarragona, Lleida i Girona van signar amb NEC, en plena campanya electoral abans de les eleccions municipals del 26 de maig de 2019, amb el compromís de l’aplicació dels plans integrals i de les polítiques públiques de protecció animal. Barcelona fou l’única de les quatre ciutats que conformen divisió administrativa que es va negar a signar el compromís executiu.

seguir llegint...

És precisament a Barcelona on mantenim una aliança molt estreta amb la Taula Animalista de Catalunya, grup d’interès que treballa de forma exclusiva en l’àmbit del Parlament de Catalunya, fet que ha comportat la creació d’un equip d’analistes que coopera amb l’entitat de lobby més potent del sector.

La defensa dels drets animals i mediambientals al Congrés dels Diputats d’Espanya i al Parlament Europeu.

Les nostres relacions institucionals a Madrid són sempre molt actives. En l’actual tretzena legislatura parlamentaria i, per primer cop a la historia d’Espanya, s’ha constituït la Direcció General dels Drets dels Animals, estructura executiva amb la que ja s’ha establert contacte.
Estem registrats al Parlament Europeu com un dels grups de referència estratègica i legislativa, pel que tenim potestat d’incidència política per a defensar el nostre món natural i representar els interessos de tots els animals no-humans.

La nostra missió, tant a Barcelona i Madrid, com a Brussel·les i Ginebra, és la de projectar les iniciatives legislatives que estem impulsant a fi d’obtenir avenços en matèria de protecció i dret animal, per implantar i consolidar polítiques públiques, així com les necessàries abolicions sobre les diferents explotacions que sofreixen els animals i la natura a la nostra nació, tot fent-les extensives a la resta d’Estats membres de la Unió Europea i del món.

Juristes

Defensem a les víctimes enfront de la vulneració dels seus drets, denunciant els casos de violència animal i destrucció mediambiental als tribunals de justícia.

NEC és l’organització que més casos de violència i vulneració del dret denuncia, disposant d’un equip d’investigació i anàlisi propi, amb aportació de prova documental i testifical als tribunals de justícia de tot Catalunya. Exercim l’acusació popular en defensa dels drets dels animals.

seguir llegint...

L’equip directiu arrossega el litigi dels casos de l’Última Llar, Olescan Torredembarra (SPAC), Gossera de Tarragona, Saicasa, Ambient i Sedesa per captura i extermini de gats ferals, la històrica clausura de la gossera de Domingo López de Vilallonga, així com les més de 20 denuncies per via penal per atemptar contra colònies de gats ferals, el cas de la gossa Kiara, el dels coloms de Reus, el cas del vedell 7727 de Tremp, el de desatenció i prevaricació al Pla de Santa Maria i el de la gossera de Vilaverd, així com el cas de la gossa Sota de Barcelona, entre molts d’altres.

Per últim, oferim el nostre grup d’experts en Mediació, Conciliació i Arbitratge per facilitar la gestió i la resolució de conflictes de forma extrajudicial en casos en que estiguin involucrats animals no-humans i elements del medi natural, posant al vostre servei la nostra dedicació, experiència i garantia de confidencialitat.

Formació

L’Atelier és l’estructura encarregada d’impartir, sota la coordinació dels nostres professionals de l’ensenyament, els cursos sobre dret animal i mediambiental, gestió pública de protecció animal, gestió tècnica de projectes, etc. 

Els nostres cursos professionals es poden cursar presencialment als nostres centres col·laboradors de Barcelona, Sant Quirze del Vallès, Girona, Manresa, Tarragona i Lleida, així com també en format online, de caire personalitzat i a través de videoconferència. Tanmateix, l’Atelier organitza conferències, xerrades, ponències i col·loquis a petició d’empreses, administracions públiques i del tercer sector.

seguir llegint...

Inclou l’ensenyament i la informació a mitjana i gran escala, des de tallers pedagògics i educatius, fins a campanyes massives de conscienciació social.

Els principals destinataris són:

  • Les persones treballadores que formen part del gruix funcionari de l’administració pública en tots els seus àmbits i nivells; en aquest sentit desenvolupem protocols d’actuació per a tots els actors implicats. 
  • Les persones amb inquietuds pels animals no-humans i la natura i que volen obtenir recursos per poder desenvolupar de forma eficient el seu voluntariat o bé el seu activisme. 
  • Les persones que volen esdevenir professionals en l’àmbit de la protecció animal i mediambiental, i que volen accedir a un lloc de feina remunerat dedicat a poder desenvolupar els programes i projectes de NEC.

Emprenedoria

L’Àrea d’I+D+I que impulsa la investigació i la recerca tecnològica al servei dels animals, la societat i la natura.

El nostre compromís amb el medi natural i els animals incorpora la vessant tecnològica com a forma de fer avançar el reconeixement social del seu dret. Des de NEC entenem que la ciència i la tecnologia són unes grans àrees aliades de l’abolicionisme, pel que poden arribar a fer desaparèixer la cosificació que sofreixen els animals utilitzats com a eina, aliment, vestit o bé com a andròmina experimental.

seguir llegint...

NEC és la primera ONGDP que compta amb una àrea d’I+D+I pròpia, conscient que desenvolupar programes implica recerca tecnològica permanent, base metodològica per poder oferir projectes de protecció animal i mediambiental capdavanters a les administracions i les empreses.

La nostra seu nacional es troba a Barcelona, a tocar del Parc Científic, a poques parades de metro de la Catalonia Startup Hub, i molt a prop del Parc Tecnològic del Vallès, fet que promou la generació de sinergies entre empreses i institucions, gràcies a la proximitat amb les fonts del coneixement, impulsant així nous projectes socials amb contingut tecnològic. És a Programes pel Desenvolupament com el Cubillar©, Ime©, Fanária© o Colman© que ja apliquem les tecnologies de la nostra factura.

NEC busca permanentment la col·laboració d’enginyers i arquitectes de programari que vulguin desenvolupar solucions avançades en mitjans immersius, interactius i d’avantguarda.

Educació

L’Atelier és, a la vegada, l’estructura encarregada de traslladar l’experiència i l’elaboració dels coneixements convertits en continguts, on disposem de programacions, unitats didàctiques i les eines per a l’ensenyament de les competències bàsiques que desenvolupem als centres d’educació infantil, primària i secundària, sempre impartits sota la coordinació de professionals de l’ensenyament que ajuden a identificar la discriminació especista i el respecte pel món natural.

Abolicionistes

Ras i curt. No negociem mesures que incloguin contrapartides benestaristes/regulacionistes que perpetuen i normalitzen l’explotació dels animals.

Ecologistes

Entenem l’acció social de l’ecologia com una eina política contra la destrucció de la Terra, i de cap manera com una moda o tendència de mercat; tampoc com una etiqueta de consum, ni com un terme pel que consumir productes de forma que quedi netejada la nostra consciència.

Per a què voldríem l’alliberament animal si no disposem d’un espai físic on tots els animals (humans i no-humans) puguem viure en llibertat? És des d’aquesta premissa que des de NEC defensem el retorn de l’equilibri ambiental mitjançant la recuperació d’ecosistemes i corredors naturals, denunciant les agressions i la destrucció que tenen com a nexe una visió holística exclusivament antropocèntrica i productivista. Actualment a Catalunya no hi ha cap organització que, des de l’ecologisme social i polític, defensi el veganisme ni les polítiques ambientals profundes de l’ecologisme comunal.

Veganisme

Entenem que l’eradicació de l’especisme només pot anar acompanyat d’un veganisme que no sigui considerat com una dieta, ni com una moda, com un negoci o bé com una forma de compassió, sinó plenament identificat com una eina política contra la violència animal i, per tant, contra tota opressió humana.

Auxili

Salvem vides de forma directa mitjançant l’aplicació dels nostres programes pel desenvolupament i, de forma indirecta, amb l’aplicació dels objectius de les nostres campanyes legislatives.

Determinació

No ens tremola el pols a l’hora d’assenyalar els responsables de les polítiques d’extermini animal i de destrucció de la natura; primer perquè és un acte de justícia; segon, perquè no devem res a ningú, pel que disposem d’independència plena per denunciar a les persones, associacions, fundacions, empreses i, sobretot, a les administracions que prevariquen i vulneren la Llei. No dubtem en assenyalar unes pràctiques d’explotació, destrucció i mort planificades que qualifiquem, encara que legals, d’actes d’eco-terrorisme, unes accions que governs, administració i tribunals de justícia s’entesten en permetre i no condemnar, protegint el privilegi dels màxims responsables de les oligarquies extractivistes i les seves formes de dirigir-nos cap al col·lapse.

Investigació

El treball de camp, l’anàlisi i l’acció són facetes que arrosseguem de les nostres incursions en centres de concentració i emmagatzematge de gossos i gats, en granges i al llarg de les temporades que portem col·laborant amb la Coordinadora per l’Abolició dels Correbous de Catalunya.

Refugi

Dissenyem i gestionem refugis confortables, moderns i sostenibles, ja siguin de primera instància (trànsit) o bé refugis de mitja o llarga durada per animals no-humans. Disposem d’una xarxa interna de cases d’acollida temporal i d’adopcions de gossos, gats i interespècie.

Lluita

Perseverem en la necessitat de l’enderrocament dels sistemes de domini, explotació, opressió, discriminació i mort planificada que han imperat al llarg de la història. Les identifiquem com la font de tot el sofriment que s’esdevé a la Terra, unes esferes del poder que estan a punt de provocar el col·lapse i la inhabitabilitat del nostre planeta.

El nostre equip

Anna Carbonell

Directora. Cap d’estratègia en política pública de protecció animal, lobby i relacions institucionals. Lobbista en cap de la Taula Animalista de Catalunya (TAC). Coordina l’Atelier formatiu, sent autora d’opinió i contingut d’interès social. És estudiant de Dret i portaveu de la Plataforma #NoAlsDelfinaris de Catalunya.

Antoni-Lluís Teixidó

Director i portaveu. Cap dels programes mediambientals i de l’acció per al desenvolupament de defensa de la natura. Coordina l’Atelier educatiu. Autor d’opinió, assaig i altres continguts d’interès social. És portaveu de la Coordinadora per l’Abolició dels Correbous de Catalunya.

Rosa Mas

Biòloga i portaveu. Assessora tècnica mediambiental i zoologia. Gestió corporativa de control de qualitat RSC-ODS-ISO i plans d’igualtat. Desenvolupament de programes. És autora d’opinió i contingut d’interès científic i social.

Ana Boyeras

Secretaria Tècnica. Gestora de projectes, contractació, licitació i finançament.

Alejandro Caballero

Advocat. Àrea jurídica de NEC. Gestió i resolució de conflictes mitjançant Mediació, Conciliació i Arbitratge extrajudicial (MCA). És autor d’opinió i contingut d’interès jurídic i social.

Soraya García de Albizu

Veterinària interespècie. Assessora tècnica sobre animals considerats domèstics, exòtics, de consum i fauna salvatge.

Violant “Jengi” Borràs

Gestora de la comunitat d’internet; planificació de continguts a xarxes socials.

Cristina Badia

Historiadora de l’Art. Investigació i anàlisi documental. Coordinadora de l’aliança amb la Taula Animalista de Catalunya.

Óscar Grima

Àrea d’investigació, treball de camp i recerca. És autor d’opinió i contingut social.

Iris Sánchez

Àrea de biotecnologia ambiental. És autora d’opinió i contingut d’interès científic i social.

Treballa amb nosaltres

Professionalitat, aquesta és la màxima que cerquem.

No tothom té la sort de poder treballar del que li agrada. A NEC et donem l’oportunitat de professionalitzar el teu compromís per la defensa dels drets animals i ambientals. 

Abans de poder gaudir de totes les avantatges socials i laborals que oferim, necessitem que ens demostris que desitges ser un professional del sector, doncs gestionar de forma directa la vida, benestar i protecció dels animals no-humans és una responsabilitat enorme, un compromís i una dedicació exclusiva, i volem estar convençuts per poder assegurar que els animals i la natura cauen en bones mans. 

És per tot això que per poder formar part del nostre equip, hauràs d’obtenir el certificat que t’acreditarà com a agent de protecció animal i ambiental.